Thursday, July 1, 2010

melegakan ketegangan~

sementara tunggu hujan reda sebelum boleh pulang ke rumah. aku. melilau lilau secara liar ke blog blog orang lain yang tiada dalam senarai sendiri. dan aku baru sedar bahawa pemikiran aku sudah jadi tak betul. sejak kebelakangan ni.[selepas baca blog blog tersebut] haha! aku terlalu serius, mungkin. [blame goes to work stress!]

oke. untuk tahu betul atau tak yang aku sudah bukan aku. eceh. mari kita dengar apa kata mereka sepanjang setengah tahun ini. [juga termasuk beberapa tahun lepas] secara rawak.

aimi : eh? bukan kau memang skema sejak dari dulu ke?
nas : insyaAllah aku akan doakan.
kerol : thanks kapten!
cik kapitalis : jangan dekat dengan dia. nanti dia keluarkan gas beracun!
cine : dia lah orang paling last ada handphone. so, aku syak, mesti lah dia susah nak tukar nombor. aku aim dia saja lah.
izzat : jahanam kau!
mak : kau ni dah mental ke? cakap sorang sorang....
cik artis : adik dengan abang sama saja!
aiza : tolong tengokkan obok untuk aku!
lolly : tolong jangan pijak saya. nanti saya mati.
zul : kau nak cari yang mata biru ke mata hijau?
abah : .........
cik kapitalis : si busuk!
aliaa : kau tahu tak?
enchek bos : tolong pergi hantar document dekat client
tiqah : kalau karok, kau mesti nak nyanyi lagu abba kan?
kikuri : nice chatting with you
mid : dah bersalin nanti aku mesej kauorang ya!
mak : kau nak kahwin? nanti aku cari kan. dekat ja. anak cik besah tu!
gdot : macam mana lah aku boleh berkawan dengan kau ni?
aliaa : kau ni kelakar lah.
kerol : sini lah ofis kita. hq dekat depan sana.
abah : kau dah makan belum?
izzat : kau nak aku slow macam mana lagi?!!
aiza : macam mana dengan aktiviti tembak tembak?
che mon : jom lah. ikut pergi europe.
naj : dalam banyak banyak orang kat fakulti tu, macam mana lah boleh kita pula yang terserempak awak dengan budak perempuan yang nangis tu kat tangga fakulti....
nas : raya tahun ni tak dapat lah nak rasa sup daging kasih sayang mak kau.
shahrimi : kau nampak lain lah. dah tak cam. rambut dah tak macam dulu.
uncle kontraktor : itu anak you ke? mata besar macam you lah.

haha...relevan ke?
tapi..
ada banyak lagi....
lain kali aku rekod kan?
haha...
seronok dapat kenal dengan mereka!

1 comment:

Aimi A.Z said...

eh?ape kes ko nih? tapi nama aku first tu. fuyo~ nampak sangat aku sentiasa di ingatan ko. hahahahahahaha