Wednesday, April 21, 2010

mari berkenalan dengan ah meng~

ada satu orang gila di kawasan tempat kami tinggal.

orang gila tu rambutnya perang dan nampak berketul ketul gaya dreadlock. dah ada macam seorang ahli kumpulan pop shuvit pula. macam vokalis kumpulan pure fabrication pun ada. tapi masa tu kumpulan kumpulan tu pun tak wujud agaknya.kiranya, dia adalah pelopor.
mungkin.

janggutnya panjang dan nipis. selalu diurut urut dengan dua jari. jari telunjuk dan jari hantu. kadang kadang sambil pegang rokok tak berasap. kadang kadang sambil pegang plastik air. ada teh ais yang dah tinggal ais cair. hampir jernih dah air tu.

seluar getah longgar. yang hanya orang orang yang masuk 'the biggest loser 'tu saja yang muat, dipakai orang gila tu. seluar hari pertama peserta 'the biggest loser'' ya kawan kawan. maka dia ikat keliling pinggang seluar tu dengan tali rafia. kadang kadang dia pegang saja, tarik sampai ke perut.

baju kadang ada, kadang tak ada. kalau ada pun yang dah rabak, gaya orang baru lepas kena pukul dengan orang kampung.

nama dia ah meng.
kalau tak silap aku lah.


oke. aku memang tak ingat. mari kita namakan dia sebagai ah meng saja!

7 comments:

DrSinga said...

special branch tu!!!
mungkin...

k.e.r.i. said...

femes lah ah meng lepas ni.

mugiwara said...

drsinga - hahaha! mungkin...

keri - ya. sila kejar dia untuk otograp~
hahaha~

Mak Su said...

dia ada blog tak?

Si Aizuddin said...

Gua syak dia seorang seniman.

razor said...

tamao la berkenalan dgn ameng.


lalala

mugiwara said...

maksu - arrr...tak tahu la pula.

si aiz - kalau betul.
kalau betul la...
dia pasti akan popular....

razor - tak apa. aku tak ambil hati.
tapi jaga jaga kalau ah meng dapat tahu.
:p