Tuesday, March 9, 2010

sesi mari membaca akhbar secara atas talian~

hari ini ada perbincangan ilmiah dengan aiza. tak berapa ilmiah pun. macam bincang untuk buat buku skrap pun ada aku rasa.

aku : oke. aku cuma terpikir kes dera saja ni.
aiza : owh...ermm....dera yang kena sepak
aiza : pastu india mati tu?
aiza :haa...oke oke..itu tau
aiza : tapi kalau politik atau dunia tak tahu beb

aku : cerita pasal mogok
aiza : mana ada
aku : nelayan mogok ke apa entah
aiza : yakah?

yada..
yada..
yada..

aku : yang nelayan mogok tu aku baru dengar pagi tadi. kau pergi check kesahihan nya
aiza : oke
aku : isu bencana alam penting tak?
aku : turki pun ada gempa bumi semalam
aiza : bagus. apa lagi yang kau tahu
aku : pergi baca sokabar online
aiza : kau bagitahu saja lah
aku : pemalas. kan?!
aiza : aku cari si nelayan ni
 
yada...
yada..
yada..

aku : kes kartika tunggu keputusan sultan
aiza : kartika. yang minum arak?
aku : ya

yada...
yada...

aiza : 9 dah jumpa turki gempa bumi...nelayan mogok tak ada pun?
aku : ya ke? aku kena tipu lah ni
aiza : kau dengar mana?

yada..
yada...

aku : grandprix f1 start bila?
aku : piala dunia start bila? dan kat mana?
aiza : kau agak agak la. f1 kat singapore kan

aiza : berita utama semua politik
aiza : model ekonomi baru!!!
aku : ha! tu kena tahu
aku : [oke tiba tiba ada 'pencarian kacak bergaya'??? wth!!]
aiza : ape tu dol? [ketawa guling guling]
aiza : model ekonomi belum digubal lagi

yada..
yada..

aiza : isu balak lah weh
aku : isu balak?
aku : [pecarian 'wth' ni kau tengok kat kosmo]
aiza : balak haram
aiza : lepas tu tiba tiba
aiza : umie aida pilih tarikh lahir erma nikah di mekah

aku : bruni tak pakai coli tarik perhatian
aiza : [belasah] ngoii!!!
aku : [ketawa] kat berita harian

yada...
yada..

aku : tahu sikit saja lah.
aku : mungkin isu isu semasa ni dia akan tanya pendapat.....
.
.
.
.
aktiviti berlanjutan dengan sesi soal jawab nama nama menteri.
dan berakhir dengan....

"jangan lupa juga donlod lagu lagu best.
ready untuk karok nanti."
[ketawa]

8 comments:

nottingham said...

the best post as of now!!! ketawa ni!

Fyza d.Hana said...

dia nk p interview ktner la ni..
rs2nya psl super junior buat konsert nanti ada tanya tak? hahhahhahah.....

sharamli said...

tetiba ku jadik keliru k0rang ckp pasal ap

Si Aizuddin said...

Nelayan mogok apa lak. Pengeksport ikan dari thailand dan indonesia mogok. Dah setel dah.

Isu semasa?

HaNiM PoSh said...

sama dgn nasrina..beza antara Uk & US pun baru tau...korang semua katak bawah tempurung 100 lapis~~

FARIE said...

aku pn konfius la sha..

Mak Su said...

wah, boleh cover macam2 story :)

mugiwara said...

nott - auntie...-_-" kami mmg cam budak2 kan?

fyza - si aiza tu...
tah. btw, sape super jr tu?

sha - haha. berita online hari tsebut

si aiz - haha...aku la yang salah dengar ek?

sifu - ka,i berusaha nak keluar la tu...

farie - jangan pening2. gi baca sokabar online...

maksu - hebat tak? hihihi~