Tuesday, November 24, 2009

vitamin~

hari tu.

berborak dengan sifu melalui ym.
pasal penjagaan kesihatan. [wah...sungguh ilmiah bukan?]

yalah. kurus sangat pun bukan elok. jadi aku cuba lah korek kaedah menjadi lebih berisi. [takutnya nak guna 'gemuk'. ya. gemuk adalah sensitif.] atau dengan kata lain, untuk menjadi taff [sila muntah sekarang].

kata aku, kena ada apa apa supplement tak selain daripada makan makanan tinggi karb.

jawab sifu, sebenarnya tak perlu pun supplement. yang penting makan 6 kali sehari dan exercise.

makan tu boleh saja. tak ada hal punya.
exercise? ngehehehe~

kata aku lagi, sekarang ni saya makan vitamin b kompleks dan vitamin e. walaupun tak tahu vitamin e tu untuk apa.


jawab sifu, [gelak] vitamin e tu baik untuk kulit dan jantung. vitamin b tu elok. tambah selera makan.

erm...selera makan aku memang serupa orang bela hantu raya. tapi badan tak berisi pun. dan dari dulu dah makan vitamin b kompleks tu. vitamin pun dah banyak telan masa kecil kecil dulu.
aku pasti aku sudah baca bismillah setiap kali makan. ye...aku pasti~



err...jangan buat aku rasa was was pula....

13 comments:

Fyza d.Hana said...

kecik-kecik kamu makan vitamin sebab kena paksa kan? lepas jatuh dari bas sekolah..wakakkaka..

nk jd taff(bluerrk) senang je..
lepas makan, mandi n terus tido..
nescaya kamu mulih taff..wakakaka..

p/s: errkk..bkn ada org tegur perut kamu dah taff ke?wakakakaka..

julie^beth said...

doktor aku kata, orang yang spesis mcm kau, kadar metabolisma sungguh tingga.. asal makan aje membuang.. asal makan aje membuang.. asal membuang je sebab makan.. salah satu faktor.. eksesais tu bagus untuk mentaffkan kau.. kalo malas, ko boleh belajar swiming.. nanti kita kan soton, masa swiming kat pantai, takla aku berbaywatch nak selamatkan ko.. hahahahaha (gelak shaithonnn)

julietchun said...

beruntungnya dapat badan cenggitu,tak perlu susah2 nak diet bagai.

Pa'chik said...

ko gi jolok sarang tebuan la weh... pas tu tunggu kat bawah tu...
gerenti!! :P

Rozita said...

senang je petua klu nak badan jd taff:

1) kena kahwin dulu
2) lepas beranak dua atau tiga
3) sure badan kau jd taff + perut pun boroi.

apa macam, ada okeh ini petua? :)

sharamli said...

aduh..cmna nak k0men ni..
patut ke erk beterus terang..

xpe la...pendam rasa lebih baik k0t..

GEMOOOOK!!!!

Mak Su said...

baca sodaqollah tak?

mugiwara said...

fyza - saya tak mahu taff yang macam begitu~
uwaaa~

julie - [gelak syaithon]
menarik je idea ala ala baywatch selamatkan aku tu~

juliet - diet bukan semestinya untuk kuruskan badan.
diet itu pemakanan sihat. orang kurus pun kena jaga diet dan normalkan bmi....

pa'chik - itu memang beri kesan serta merta tu.
hahaha....muka pun bleh kembung.
takmau la sampai muka muka pun jadi 'taff'....

hahaha~

rozita - itu. kalau dapat 'instructor' bagus, barulah menjadi~

sha - taff ye...t.a.f.f~
taff!
sila jangan tersasul.

maksu - eh? kene gak ke? tak baca lah pulak~
:p

HaNiM PoSh said...

pssttt!!dgr citer..sifu awk tu sgt la HOT & POSH!!~~~lallalala~~~

haaa amacam??sepeninggalan sifu nih??dah taff ker??

p/s : try minum susu kambing..seminggu ni minum sgt efektif...bertambah hot!!!

-sifu yg chantek---

arfahadnan said...

haih...
kurus pun salah..
gemuk pun salah..

yg penting sehat beb..

xiiinam said...

Mugi...
Yang penting sihat....
Ada orang memang rangka asalnya (dan seluruh ahli keluarganya) memang semulajadi slim....dan sebaliknya.



ckLah: Kejab kurus,kejap gemuk....Silap sikit, muka akan jadi kembang dan sembab.Pil vitamin? Memang tak ambil, kerana dalam sehari memang kena telan 9 butir pil penyambung hayat dari hospital.

puding roti said...

hik2. comel gila awk.

kita pun sbnrnya dr kecik jenis yg mkn byk tp menten slim. ppuan2 panggil kita papan sekeping. cet.

pastu berusaha nk berisi, kita mkn tgh mlm pastu tido. lps lunch, kunyah2. tgk tivi kunyah2 lagi.

hasilnya, bermula tgh tahun 2009 kita dh montel. heran pulak rsnya. blh pulak jd montel

mugiwara said...

sifu - sifu hot ke? (-_-")

maleh a plak nk crik susu kambing tu~
hikhikhik~

arfah - tamak~ huhuhu~

cklah - ye...yg penting sehat~

[insaf ngan perenggan terakhir]

puding - kunyah2 tu bende berkhasiat ke?
takmo a montel ngan tak berkhasiatnye~
[dh oke. matahari dah selalu muncul sekarang~ yay!]