Monday, November 23, 2009

kaitan~

kayu hoki ais.
kereta mainan berenjin kecil.

apa kaitan antara dua benda ini?
macam tak boleh nak kaitkan. betul?

cuba ingat semula dash yankuro.
hah~
itu lah kaitan antara kedua duanya.
hebat betul orang jepun mengaitkan dua benda ni.

dulu.
masa sekolah agama.
ketika ustaz belum masuk [dan dash yankuro sedang panas], masing masing keluarkan tool kit kecil. lebih kecil dari kotak pensel budak perempuan.

masing masing repair kereta dash yankuro masing masing. rehat nanti nak lumba dengan kawan. cuma tak bawa kayu hoki ais saja. celah mana nak rembat kayu hoki ais zaman tu. duit belanja yang disimpan untuk beli komik dragon ball pun belum cukup.

aku tak ada.
bukan tak minat. tapi abah beli kereta dash yankuro cikai cikai. itupun untuk cik botani. geram juga sebab dia bukan tahu apa pun waktu tu. tapi tak ada guna nak membentak depan abah. nak kena cop body glove kat belakang cubalah!

aku tak ada.
kereta dash yankuro.
juga kayu hoki ais.

jadi.
kedua dua benda itu tak ada kaitan dalam hidup aku.
kecuali cerita kartun dash yankuro yang kami tengok secara sembunyi semasa rehat sekolah agama di rumah kawan kawan yang dekat dengan sekolah.

5 comments:

Kejora Di Ufuk Timur said...

cerita peveret masa skolah rendah dulu..sanggup ponteng kelas agama nak tgk punyer pasal..hehe

Fyza d.Hana said...

amik je la cik botani tu punyer.. hehehe..

sharamli said...

Cik kapitalis xde?

sya said...

citer pe tu??
x penah dgr..
opss lupe..
saye bayi milinium...
hanye tgk barbie..(ade unsur2 riak disini)

mugiwara said...

kejora - seb bek umah kami dekat ngan skola agama. tem rehat larik kejap.
er....kekadang lama. hihihi~

fyza - mana boleh. tem tu dia ngam ngan abah~

sha - dia ngan aku tak ada. kami men guli, men kejar2, men baling tin, men rounders...
lagik besh~
[padahal jeles gak ngan cik botani]

sya - (-_-")
g tnye nas atau sifu.
kalo dorg pn tatau, hermmm....tah la.
[cek kt youtube]