Tuesday, September 8, 2009

sorga~

aku.
sejak makan puding roti menara, aku sudah tertawan dengan manis dan lemaknya puding roti. rasa tak puas kalau makan sepotong saja. rasa rasa mahu makan satu dulang! [tamaknya orang puasa ni~]

hari tu.
berbuka puasa dengan kawan kawan, ada juga puding roti. tak payah disuruh suruh. pantas saja aku pergi kaut puding roti dan tambah kuahnya. tambah banyak banyak baru sorga. itu kata hati aku lah.

tapi.
masih tak cukup sorga jika nak bandingkan dengan puding roti menara. rasa rasa macam nak bekerja sambil menuntut ilmu buat puding roti di menara saja saat ini! [bersungguh kononnya]. semacam ada rahsia dalam resepi menyediakan puding roti sorga tersebut. erm...

nanti.
nanti nantilah. mungkin lepas raya. aku mahu suruh siapa siapa [kalau terpaksa, aku akan paksa mana mana budak junior baru masuk] untuk smuggle puding roti dari menara!


24 comments:

Water Lily said...

Puding roti?erk...laparrrrrrrrrrrr!

Ms.Lilies said...

sedap beno bunyiknya ni

sharamli said...

camp0 peluh 0rg yg buat..mananya x lemak dan manis..

Si Aizuddin said...

akak puding roti. sila baca entri ini ok.

aku tak pernah try lagi la mugi. kau belanja aku jom.

Nas said...

ceh~
jgn ckp ni je entry ko utk buke pose bersame nakama..huh

Tijah said...

aku nak resepi jugak ehhh?? alaa...kita kan patne

Umie said...

puding roti ngan puding karamel sama x?? huhuhu

Aimi A.Z said...

weh, serius... puding roti menara mmg menjadi kegilaan ramai. pergh, terasa2 kesedapannya kat mulut. :P

Monkey D Luffy said...

aku tak suka puding

mungkin sebab susu kot

Kikuri-sama said...

Alamakkkk... aku dah ngidam ni? Mana nak carik kat JB?!!!

mugiwara said...

lily - sabar...sabar...hikhikhik...

ms.lilies - sedap hingga menjilat siku~ [tipu je. jilat jari je cukup. hehe~]
sorga~

sha - aaa...itu khasiat tu~
sorga~

si aiz - ko ada stundent card kan? ko seludup aku g menara baru boleh makn sama2...

nas - hahahahaha~
oke pe~

tijah - belom menuntut lagi a patne....
pegi blog si puding roti. dia penah buat. hahaha[tak pasal2 pomot blog org]

umie - tak sama! puding karamel tu nmpk cm agar sket....
[yang ske puding karamel itu naj]

aimi - serius sedap kan? tengiang2 kesedapannya di anak tekak. sorga~

luffy - ce try dlu~

kikuri - ce carik kt kedai roti...hihihi...
[blaja buat. nnt saya bleh join. hikhik]

puding roti said...

isy, tak tahan.kena pegi berkwn dgn tukang bt puding roti kt menara tagih resepi nih

[aizuddin, ok. biologi. biologi]

mugiwara said...

si puding - hah! cepat. itu memang lebih bagus. nanti lepas belajar, buat banyak banyak. boleh lah join sekali! yay~

[apa tu biologi dengan si aiz?]

F A R Y N said...

sedap sgt ke weih?
cam nak pi cari je ni..

Rozita said...

puding roti??? ada kuah ke?

xiiinam said...

Bunyi ceritanya....macam dah jatuh cinta sesangat kat puding roti tu....mesti sedap ni!

tasikmerah said...

menara mana ni mugi?

mugiwara said...

faryn - sedap weh~ sorga~

rozita - adalah...kuah dia cm susu gak.

xiiinam - bukan setakat cinta. dah jatuh macam2 dah. [termasuk jatuh saham sebab makan sampai comot!]

tasik - menara gading.
haha. serius. kat menara gading shah alam.

addyaholix said...

bila nak belanja aku berbuka? aku tunggu ni. nak rasa puding roti menara yang kau kata hebat tu.

julietchun said...

puding roti yg sdp atau penjualnya yg nampak sedap?ahahahhaha

Si Aizuddin said...

aku ada student card. tp semester ni last. tunggu aku sambung degree la pula.

[puding roti: yes, biologi]

mugiwara said...

addy - haha. aku pun tunggu kau belanja aku berbuka ni. haha~

juliet - tak. yang ini betul betul puding roti itu yang sedap. yang jual selalu saja makcik makcik~
[awek jual bertambah sedap kot~]

si aiz - kalau kau sambung study kat s.alam nanti roger la aku.

[apa biologi sume ni? hish~ tak puas hati ni!]

hyde said...

kakak cashier tomboy cafe menara wujud lagi kan..

malu nak ke menara..banyak kenangan MEMALUKAN akibat sifat ingin tahu@skodeng....

nex kanpai..cafe menara!!

mugiwara said...

hyde - kau nak join kanpai kami ke?