Wednesday, September 2, 2009

baju melayu~

tak sangka rupanya abang la dah maju ke hadapan. aku saja yang tak tahu id ym dia.

hari tu katanya [di ym] nak pergi ke jalan tunku abdul rahman [tar] mahu window shopping. katanya lagi, tempat kerja dan jalan tar cuma lima minit perjalanan.
aku cuma 'ooo~' dari jauh. [cemburu juga]

aku: boleh tolong survey kan aku baju melayu?
aku: tengok ada tak pesen pesen baru.
dia: baju melayu pun ada pesen juga ke?
dia: nanti aku tengok tengok kan.

bila dah balik semula, terus aku tanya. rupanya dia tak sempat survey sebab singgah pejabat pos lama.

dia: bajet kau berapa?
aku: 50 saja.
dia: kalau 50 tu dapat baju sahaja lah.
aku: oke lah tu~
aku: daripada dapat seluar saja. [ketawa]

serius. haru juga jadinya kalau dapat seluar saja.

16 comments:

xiiinam said...

kalau dapat seluar saja.....kena cari singlet yang sepadan...hikss!

Paan said...

Mmg haru doh...

tasikmerah said...

hahahaha... seluar tu ko padankan dgn t shirt tranformers je lah. ha ha.


.

julietchun said...

ko padankan ngan safety vest pun ok juge,kakakakkaka.

sharamli said...

k0 bkn suka pakai bju p0n kn...kn...kn..

mugiwara said...

xiiinam - kalau pesen musim panas boleh kot~
hihihi~

paan - kau pun tak sanggup kan?

tasik - haha~ trendy sungguh!

juliet - itu lagi mencapap...dari jauh orang dah nampak~
hahaha~

sha - walopon aurat lelaki wajib tutup antara pusat dan lutut, aku prefer tutup dari leher ke buku lali...
serius~



tengok betapa pemalunya aku~

Kikuri-sama said...

Ok gak, baju lain sluar lain. Hmmm... kalu kat Johor, pakai baju melayu ngan seluar kaler lain tu normal... Ala2 sultan Johor, gitu!

Si Aizuddin said...

kejadah apekah pegi beraya dengan hanya berseluar

Monkey D Luffy said...

mahal baju melayu ni

baik suruh bini jahitkan

SOHO Mama said...

Baju melayu budak kecik dengan org besar pun harga lebih kurang sama kdg2..

mugiwara said...

kikuri - kalau baju melayu pakai ngan suar len mmg bleh dterima. tp kalau seluarnya pakai ngan baju len, duk dlm umah je la...
huhu..

si ai - rusuhan! hahaha~

luffy - aku blom berbini. kau?

SOHO mama - kdg2 bj budak mcm tak berbaloi je. kan?
budak2 kan cepat besar, thn dpn dh kne tukar bj len...ish3~

Rozita said...

mesti mugi nampak macho ye, bila memakai baju melayu & berkain pelikat

@tune® said...

abg la tuh..bukan bangla kn??
sbb aku bg ganti nama diri bangla..abgla

hihi

fadzilah said...

kalau xde baju...pakai je baju melayu thn lepas..
save budget!

atiza said...

so apa tema raya tahun ni?

mugiwara said...

rozita - tak macho. comel je~
hikhikhik!

@tune - bukan. bukan.
tapi boleh kata dia sipi sipi saja. tapi bukan.
hahaha~
[astaga~]

fadzilah - dah lama tak beli baju melayu tuk raya~ huhuhu~

atiza - tak pernah ada tema. erm..tak terpikir pun pasal tema~
uuu~