Saturday, August 29, 2009

lagu raya~

hari tu.

opis sunyi sepi.
che ayien pun minta pasangkan lagu raya. aku tak pasangkan. pasaraya saja yang pasang lagu raya ketika bulan puasa.

kata aku, tak mahu lah. puasa baru mula, dah nak dengar lagu raya. puasa tu pun belum tentu cukup sebulan.
kata che ayien, puasa mestilah........tak cukup~ [ketawa]

kesiankan dia, aku pasangkan juga lah.
lagu 4u2c, bila takbir bergema. volume perlahan. cukuplah untuk bilik kami saja yang dengar.

kata che ayien, lagu ni tak ada feel raya pun. pasang lagu dj dave!
aku pasangkan.

kata che ayien, kuat lah sikit. mana nak dengar. tak feel~
kata aku, malu lah weh!
dia buat muka selamba macam baru balik bercuti raya.
hangin juga. [mugi...kau puasa kan? sabar..sabar...]
akhirnya aku suruh dia sendiri pasang dari komputer dia.
hihihi...

21 comments:

Si Aizuddin said...

aku pasang lagu sudirman. sbb tak dpt balik umah bulan puasa ini.

sharamli said...

eleh..padahal k0 yg nak pasang kan lagu raya kn..k0 tu xp0sa lgik dh seb0k d0nl0d lgu raya..kan..kan..

jgn nak tipu...

k.e.r.i. said...

aku pasang lagu-lagu patriotik dulu.
lusa nak merdeka kut.

Kikuri-sama said...

Pasang lagu nasyid aaa... baru besh! hahaha..

Rozita said...

"bila tiba hari raya"
semua insan..bergembira"


bila dengar lagu raya, otomatik ingatkan kpg..
tp ayahbonda ku telah tiada..sedih la

Monkey D Luffy said...

best apa pasang lagu raya sekarang ni

atiza said...

kat supermarket belum puasa dah pasang lagu raya, lampu lip lap..

Tawke supermarket urut janggut sejemput sambil cakap 'wa kaya..wa kaya' sebab tengok muslim berbondong-bondong shopping raya..

ye la...Mega Sale la katakan~

fadzilah said...

seronok shopping kat supermarket kalau ader pasang lagu raya..hehehe

akuduniaku said...

ako na bli kasot raya....

kasot da rosak , adoyai...

mugiwara said...

si ai - alolo~ takpe...raya nnt balik la puas2.

sha - lagu tu mmg dh ada dlm komputer. standby dr tahn lepas. haha~

keri - bagus2...aku tak boleh~ huu~

kikuri - pasang lagu padang pasir terus~ hahaha~

rozita - huhuhu~ tp msh ada famili...oke a tu..

luffy - maluweh~
hahaha~

atiza - kaya raya! kaya raya!
haha...
ah? dh start sopping2?
hebat!

fadzilah - tp awal sgt~ hihihi...

akuduniaku - beli yang tahan tiga pat tahun...
jimat.
hehehe~

Nas said...

huhu...nak cuti raye!! T_T

F A R Y N said...

aku pasang lagu krismas..agak2 kena pukul tak?

puding roti said...

mugi mugi..tolong kita psg mp3 org mengaji..dpt pahala. kita diam2 dgr sm2 eh

Mak Su said...

ada pakcik kat sini, lagu raya dia tu dari tahun lepas sampai tahun ni, tak tukar2... always raya mood kot

mugiwara said...

nas - bersabar lah ye..nas~
bebi kan ada~

faryn - aku agak, ko masuk intro je org dh lari2 kejar2 ko nak belasah!
hahaha~

puding - oke oke. aritu nak pasang zikir badrul amin takleh, kita cuba pasang mp3 org ngaji lak ye...

maksu - hepi-go-laki kot...tak pun nk release tension.

erm...bapak pelik! hahaha~

addyaholix said...

ifismate aku pakat-pakat guna lagu raya buat ringtone. serabut aku.

tasikmerah said...

pasang lagu doreamon la sedap. ha ha.


.

Umie said...

Ko sendiri taknak cipta lagu raya sendiri? mana tau bole letops nnt...hahahaha

mugiwara said...

addy - mmg penderaan jiwa. haha~

tasik - ang ang ang~
erm...syok gak! haha~

umie - terima kasih saja lah....hihihihi~

@tune® said...

huh..
pantang aku dgr lagu raye
pantang nk nyanyi

mugiwara said...

kalau dh dkt nak raya takpe....ayoh~