Wednesday, August 19, 2009

botani~

hari tu.
cik botani telefon mak.
mak kemudian cerita pada aku. kata mak, cik botani tak sihat. sudah jumpa doktor dan dapat tahu dia ada alahan.

aku syak dia alah pada bulu binatang. cik kapitalis pun berpendapat begitu.

kata mak, dulu masa kerja kat kandang kambing pun macam tu juga. tak sihat. kali ni, dia sedang uruskan projek burung puyuh. tak sihat juga.

kata aku, macam mana nak jadi penternak ni. kena tanam pokok saja lah nampaknya. atau, kalau nak menternak juga, kena ternak binatang bersisik lah. macam cacing ke, tenggiling ke, ular ke~

mak hampir tersedak sup daging. kata cik kapitalis, kalau iya pun cakap lah ikan ke, udang ke~

aku.
dengan muka selamba, teruskan menyuap sup daging ke dalam mulut.

15 comments:

Paan said...

Hahahaha! Takde perasaan langsung la lu ni.

sharamli said...

k0 slalu gk mkn sup cicak kn...cicak p0n rasa cm daging

Monkey D Luffy said...

apa kata usahakan cendawan

ok gak tu

Nas said...

nak sup daging!!!!!!yey yey!bakal ade open house..yey~

Rozita said...

kelakar~
lain kali bg la contoh elok sikit
idak ler smpi tersedak mak ko tuh

puding roti said...

kita penggeli cacing.
tapi ada hati nak bt projek bela cacing dengan ayah

mugiwara said...

paan - tapi aku takut gak kalo btol2 cik botani bela natang2 tu we~
hahaha...

sha - shhh! jgn kepoh2~

luffy - erm...atune tgh buatkn? kalo dia dpt juta2 bole gak geng ngan dia...
hahaha~

nas - haih~ kalo ada rezeki, adalah...
[erm..agak2nye ada bonus tak? hihhi]

rozita - spontan je tu...tetibe terkeluar..hahha~
i'm sori~

puding - bela la...tak payah pegang. suh pekerja je yg pegang.
kalu terpaksa, pegang je...[aiyook~]

@tune® said...

sup tenggiling satu!!!

bapak xsdap gua bajet!!

julietchun said...

eksotik sungguh contoh yg ko bagi.

tasikmerah said...

lintah ke.... kan?

he he.



.

mugiwara said...

@tune - tah. gua pun tak penah rasa.
hikhik.

juliet - binatang eksotik la mahal nak jual~
;p

tasek - lintah takde sisik kot..kalau tak, masuk senarai dah...hihihi~

hyde said...

kem salam mak cik..aku sanggup cuci pinggan demi sup daging dan makanan2 open house..

psssttt, kali nie wa mau terjah bilik lu..almari baru la katekan..hahahah

(kompem xde bonus..ujung tahun baru bonus..kot..tp saham naik dol..doakan KT baik nak bagi..yehaaa!!!)

mugiwara said...

nanti kau jngn bagi alasan kena balik awal!
tunggu sume org blik, ko cuci pinggan.
hahaha!

oit! mana bleh terjah bilik org bujang!
[malas nak mengemas bulan pose ni~ hihi]

julie^beth said...

lama tak makan ani sup utara kan

mugiwara said...

julie - buka pose sama2 nanti la kite g sana ramai2~ yay!