Thursday, July 23, 2009

berantai~

"magical message!!
its called mind reader.
send it to 6 peoples (not me) then go to your inbox and press # and it will say your lovers name.
try it. (its not a joke)"
sms ni masuk hari tu. lama dah.

tak tahu dari siapa. nombor yang aku tak kenal.
masa tu aku tengah angin sikit. sebab banyak pula mesej dengan unsur unsur greetings, pranks dan yang serumpun dengannya, tiba tiba menderu deru masuk.
sudah lah aku memang tak berapa gemar dengan mesej atau e mail berantai macam ni.

lalu aku pun balas sms di atas.
"ok. lu kasi try dulu.
lepas lu try, lu kasi tau wa. apa lu dapat!"
[sila baca dengan intonasi sarip dol untuk kesan yang lebih memberansangkan]

kemudian.
bila angin ribut dah reda. aku cari senarai nombor telefon orang orang penting. masukkan dalam telefon baru.
oh ya! rupanya aku guna telefon baru. lepas ni boleh periksa siapa yang hantar mesej banyak banyak tu~

kemudian.
aku mengucap panjang.
bersandar. [berdebar debar juga]
habislah aku~

aku balas sms tu dengan ayat rupa itu pada senior aku!
entah macam mana aku nak berhadapan dengan beliau lepas ni. [keluh]
erm..aku lupa pula. entah aku dah minta maaf ke tak lagi?

17 comments:

sharamli said...

aku p0n penah jgk..dpt msg dari 0rg xknl

aku reply:sp erk?aku knl ke?xigt nk save n0..

0rg tu:ni kakl0ng la..

sampai skg ku da xmsg2 akak ku yg s0rang tu...

DIK AN said...

Tenang sudah...gua selamba je maki lecturer minggu lepas. Tapi atas alasan munasabah la.

Nas said...

dah memang lumrah~
kapten ingat die glemer~
rupe rupenye~

hyde said...

aku dapat bayangkan riak muka kekesalan + kekecewaan senior ko..

en mugi...ingat pesan ini..

'JANGAN BAGI SYAITONN MENANG'

suparjo said...

ceh.
henset baru rupanya.

Si Aizuddin said...

kalau zaman2 aku dulu. mesti masuk dalam tong pastu disepak beramai2

paiseh said...

try anto kat gua.. nak test jugaa

BudAk hijAu said...

wat xtau je..hehehhe..

mugiwara said...

sha - hihi...seb bek sopan~

dik an - habis la reputasi baik wa depan mata beliau~

nas - oit...oi~
apa ni?
apa ni?

hyde - incik, nak bertanding mengalahkan syaithon tak?

suparjo - sekarang dh lama~
hihi~

si aizuddin - saya yakin betul, saya taknak pilih tong~
lemari bleh?

paiseh - mula la nak berangan tu~

budak - ye. sedang cuba ni. hihi~

Kejora Yg Malap said...

abis la reputasi kamu..hehe

puding roti said...

mugi mugi! habes la...pakai baju besi skrg. haip! haip!

arfahadnan said...

hahaha..
selalu nyer aku buat tak layan jer mesej camni..
buat buang credit jer..

:P

Rozita said...

itu ler, suka sangat nak jadik
sarip dol kpg pisang~ kahkihkih

Kikuri-sama said...

Nasib baik kau ttak mencarut2 or memaki2... Kalu tak harus putus sahabat!

mugiwara said...

kejora - huu~ itu la..
pasni nak jmpe die, muka kena ngadap kaki.

puding - ah? adakah sampai mcamtu sekali bahayanya?
cuak ni~

arfah - tatau a pasal mlm tu miang tangan nk balas. biasanya mmg tak bls pun...

rozita - tp timing salah~
siot je..
haha~

kikuri - tp slah kata ganti diri pun bleh dtgkn bahaya. lg2 kalo org tu sensitip...
mmg bhye~

julie^beth said...

takkan dah kerje pon takut senior lg?

mugiwara said...

julie - senior masa belajar ni...
senior bilik aku, senior kelas ko gak~
haha~