Tuesday, June 23, 2009

manusia pandai cari peluang~

sambil buat kerja, buka ym juga.
kalau tak, boleh pengsan kebosanan. lain lah kalau keluar pergi site.

aiza ada di talian!
ber ym.
rupanya dia masih bercuti selepas keluar dari hospital.
haih~ itu lah akibat kalau menjadikan aedes binatang peliharaan.
aiza, aku dah bagitahu binatang tu makan tuan. kau degil. sekarang kau rasakan padahnya. cuba tengok ibu jari kaki kau. haha~

melalui ym. lebih kurang begini bunyinya,

aiza : lepas baik dari sakit, tekak aku teringin nak makan resepi rahsia.
mugi : orang baru baik dari sakit mana boleh makan sedap sedap.
aiza : orang baru baik sakit lah kena makan yang sedap sedap. lagi sedap kalau dibelanja oleh kau.
mugi : ah! banyak lah~
aiza : sudah lah. blah la kau~

setelah berbalas beberapa ayat ringkas, enchek bos panggil untuk menambah kerja.
inilah akibatnya kalau bercuti lama lama.

perhatian : manusia pandai cari dan mengunakan peluang.
aku. aku pandai melarikan diri dari orang yang mencari peluang. haha!
aiza, kau tunggu kacang rebus tumbuh daun ya! haha.

16 comments:

@tune® said...

adehla..
aku pon nk resipi rahsia...

dan kau!!
xkan lari dr memberi peluang!

Rozita said...

sesekali ko kena jugak blanja si aiza iteww

julietchun said...

Sungguh berani aiza bela aedes,kekkeke.

arfahadnan said...

aku sudah bbrp hari menahan diri dari membeli sekeping dua resepi rahsia..

Dato Paduka Masri said...

memang salu macam tu.... mencari peluang untuk hidup adalah sikap manusia...

julie^beth said...

lepas transformers nanti ko belanja kitorang resipe rahsia ek??

Tijah said...

siapakah aiza? patne barukah?
wah tiba2 jeles nih....

mugiwara said...

@tune - larik~

rozita - mana bleh akak sebelahkan dia~
huhu~

juliet - dia jenis hati kering..

arfah - pergi la beli.
er...bayar sinri~
haha~

dpm - kau pun sama jugak?

juliet - kitorg? brape ramai?
haha...banje gne duit korg la~
haha~

tijah - patne kompeni len ni kek jah...
ekonomi tak brape stabil jd kne ada side income~

xbleh jeles2 sgt...

Kikuri said...

Ishhh.... sebut aje pasal resepi rahsia ni, tetiba plak rasa nak makan Ciken Cordon Bleu... yummy!

Monkey D Luffy said...

org ajak ko makan... dating... ko tak nak

melepas!

Mak Su said...

maksu tak pandai apa-apa :(

FARIE said...

bos mmg xleh tgk pekeja sng skit.. :)

F A R Y N said...

aku pun nak soh ko blanje ar!

mugiwara said...

kikuri - kek cekelat~ sluurp~

luffy - orang ajak banje aku nak la~
haha~

maksu - jgn la merendah diri sgt, mak su~

farie - btol btol btol~

faryn - your brainhead!
haha~

hyde said...

respon si aiza (aku sampaikan jer)

rozita - akk..salam perkenalan.. dun wori kak...if dapat secret rahsia tu..half saya kirim tuk akk

julietchun - aiza x berani, cume kesian tgk aedes tu lapo..hehe

tijah - aiza mmg partner, tp partner untuk dibuli, dikutuk, pelepas geram.. aiza kan zorro.

en mugi, cis, lupakah kamu pada janji2 belanja secret rahsia kerana aiza menyimpan rehsia kamu? tapi yang penting, dapat juga secret rahsia..ape guna rakan klo bukan untuk diambil peluang dan diberi peluang? win win situation maa..lalalalala..(perlu kah gugurkan dari senarai steambt? lalala) - kate aiza lagi

mugiwara said...

hyde - incik, sila salam gomu gomu gear 3 kepada zoro aka si aiza~
lalalala~