Sunday, June 21, 2009

aku tak mahu dating~

aku geram ni!

aku bukan nak 'dating'!
tak faham bahasa betul!

aku nak beritahu, 'aku nak datang'.
tapi suka suka hati saja nak ubah ayat aku.
'datang' dan 'dating'. dua perkataan yang nyata berbeza walaupun cuma satu huruf berubah.

ni bukan masalah luar biasa. sudah selalu terjadi benda benda macam ni. aku nak kena ubah secara manual baru berkesan.
taip saja 'datang', secara automatisnya word akan tukar ke 'dating'. memang selalu terjadi. tapi sekarang aku mahu taip perkataan 'datang' ni banyak kali. terpaksa juga lah aku ubah setting microsoft word ni....

mana tak geram!

17 comments:

paiseh said...

lainkali pakai laa 'meeting'...
sama juga akibatnya. hahahaha...!!

DIK AN said...

Tu la pasal...kekadang kita taip 'cun' jadi 'cum'. Apa cite?

Pa'chik said...

ko cuma kena "add to dictionary" je...

Kikuri said...

Kalu camtu, next time gune APPOINTMENT. Bole guna utk dating and datang sebab dia neutral... ok gak..

julie^beth said...

alah, kalo dating betul pon ape salahnye..

transformers pe cte?

arfahadnan said...

huhuhuhu...
biasa lah tu...
dier nak suh ko double check...

Rozita said...

akak tau kau mmg nak pi dating
Lolly ke?

@tune® said...

xmo sudah!!
hahaha

saje derang manipulate ko tuh

julietchun said...

betul ke ko takmo dating? tetibe aku kurang percaya dgn stetmen itu.

tasikmerah said...

kompiter terlebih cerdik. ha ha.



.

FARIE said...

dating & datang jmpa ader beza ker?
haha!!!

mugiwara said...

paiseh - english tak boleh~

dik an - erk! apsal tetibe terkuar gambar2 lucah dr otak aku nih! cun? cum? aku kena basuh otak sinri ni...
haha...

pa'chik - nanti dic english ada bahasa melayu pulak...

kikuri - tp nak juga bahasa melayu~
huu~

julie - jom!
transformers sabtu malam...

arfah - aku orang yang sebok...mana ada masa nk dabelcek2 ni...

rozita - ah! kantoi~

@tune - mana bleh macam tu...
saman kang~

juliet - huhu....
sila la percaya...sila la percaya...
[sambil mata bersinar dan terkebil2]

tasik - komputer lawan tokeh~

farie - bila ko tnye, aku tetibe jd konpius!
sila jawab bg pihak aku.
haha.

F A R Y N said...

ko mmg miang suka dating..
ahahah

mugiwara said...

faryn - hahaha....kau macam lama kenal aku je~
ke kau main tebak je sebenarnya~

famia said...

hahahaahahha.
Microsoft Word memang makhluk jujur.

hyde said...

deting?? ali deting?? (bukan name sebenar)...

pap!! hah!! tibe2 aku dah ingat kenape ko kene blanja secret rahsia tu...sile ingat balik..ade satu ceramah yang ko pegi, tapi mak kau xtau..haaaaaaaa!!!!! aku simpan ok rahsia tuh sampai arini!! yes!! skali lagi secret rahsia!! yahoooooooooo!! - kate si aiza

mugiwara said...

famia - huhu...tipu~

hyde - ko nak kena gomu gomu gear 2 keh?