Monday, June 1, 2009

jambatan sudah roboh~

tiba tiba telefon tangan aku bergegar. aku lihat ada sms. oh~dari g-dot.
katanya.
patutnya, kita punya bridge dulu, kita letak kabel tau.
sebab kalau bridge, kena tanggung tension, bukan compression.
so, it's more economical to use suspended bridge with cable.

untuk siapkan model jambatan ni, jari g-dot terluka kena pisau.
kata aku," tak apa. bukan ke puan siti (pensyarah subjek struktur) ada cakap. banyak binaan yang hebat didunia korbankan banyak nyawa. banyak darah tertumpah. jambatan kita ni mesti hebat!"
aku memang hebat bab bab menenangkan orang yang gelisah. mungkin.

selepas hantar ke makmal struktur ringan untuk ujian, model jambatan kami tak lulus untuk ke pertandingan inter-u.
kata dia," huu~ tak dapat masuk pun. sia sia saja darah aku!"

haha~

perhatian : aku tak dapat berkerja di syarikat yang bina jambatan. kalau aku dapat, siapa yang sanggup naik jambatan tu, ya?

12 comments:

Monkey D Luffy said...

aku bg ko lalu dulu...

hahaha

F A R Y N said...

bila ko dah rasmikan,sila lompat2 untuk pastikan jambatan itu kukuh...
hahahaahaa

Rozita said...

London bridge is falling down..falling down..falling down..

ingat tak lagi lagu ni? :)

julietchun said...

sebelum lalu atas jambatan tu sila mengucap bebanyak kali,kekekeke.

addyaholix said...

untuk jaga hati kawan-kawan, aku akan cakap aku akan lalu. haha!

arfahadnan said...

malam tadi baru tgk citer thai ttg impian dier yg ingin membina sebuah jambatan..

mugiwara said...

luffy - time aku lalu sure lepas...hehehe~

faryn - aku lompat kt point yg ada pier support~ kukuh sket..

rozita - owh~ lagu fergie tu ye...hihihi~

juliet - dan. kemudian lalu sambil tahan napas serta kempiskan perut...
hahaha~

addy - kau lalu bawah jambatan je ke nanti?
hihi~

arfah - erm...impian aku jugak tu...wah..tak sangka impian aku sudah di felemkan...
wahaha~

@tune® said...

gulp...

bukan rezeki..biar xmasuk skang..jgn terkorban byk nyawa di kemdian hari

paiseh said...

misti tak pass sabjek statik kat unibesiti dulu nih...

sharamli said...

len kali repet snjek dinamik ngn s0lid byk2 kali...

Fyza d.Hana said...

ada perancangan nak buat jambatan dr rumah ke gunung ledang tak? mana tau dapat jumpe tuan puteri... hehehe..

mugiwara said...

@tune - ye la...org tak sudi...nak wat cemane~
huhu~

paiseh - ape plak~
tak blaja langsung! haha...
mana de subjek statik kt situ...

sha - solid tak yah ripit byk2 kali...nnt botak kepala..

fyza - tp nnt kena wat ngan emas n perak kan? kami belajar bancuh konkrit je... bancuh emas takde..
huhu~