Monday, April 13, 2009

snippet : sekitar pf fair

1. kami sampai awal. dah ada di bawah tangga untuk sedia masuk kira kira sepuluh minit awal.

2. memang ramai orang. sesak penuh di tangga. aku syak, ada orang kena penyek penyek mukanya di pintu masuk bercermin tu.

3. aku nampak; orang ramai lebih kejar untuk masuk awal. mungkin akan lebih bangga dan beritahu kawan kawan "weh~aku orang pertama jejak kaki ke pc fair tu~" padahal, orang yang buka pintu tu dah pun jejak kaki dulu.

4. perempuan mengandung, bayi bayi berusia kurang dua tahun, mak cik pakcik atau datuk nenek juga tak mahu ketinggalan zaman dan buta it. cuma mereka perlu lebih bekerja keras untuk masuk kerana orang orang muda lebih rakus.

5. hall pertama kami masuk adalah pc guru. ambil free gift yang cuma sebatang pen, kemudian cepat cepat keluar. kami tak mahu orang lain rasa sesak saja.

6. aku cuma mahu cari portable hard disk. juga mencari pendrive 8g untuk cik kapitalis. dia pesan untuk tengokkan headphone. kalau ada murah beli. tapi aku tengok sajalah.

7. aku ada tiga pilihan di tiga booth berlainan untuk beli portable hard disk. susah betul nak buat pilihan. ada tiga tiga ah moi comel comel~ aku tak sampai hati nak kecewakan ketiga tiga nya. kalaulah aku kaya...

8. aku terpaksa keluar semula untuk withdraw duit dari atm. mengigil gigil tangan...sambil berkata. duit gaji....duit gaji~

9. aku dah overbudget. terpaksa ikat perut untuk membeli belah lagi minggu depan di pesta buku. huhuhu...

10. kami cuma habiskan lebih kurang satu jam setengah saja. cukup. booth yang tak perlu pergi, kami tak singgah.

18 comments:

addyaholix said...

aku masuk cuma dua sebab.

1) belikan celcom broadband untuk kawan aku.
2) tengok dslr nikon. tapi harga masih mahal. jadi aku tangguh dulu niat untuk beli.

aku cepat-cepat keluar. sesak. lemas!

sharamli said...

ikatla perut tu selagi b0ley ikat

paiseh said...

gi loyat je.. xyah nak sesak2.. barang serupa je org kabor..

SOHO Mama said...

Rajin sungguh u bersesak2. I pernah pegi fair fair ni sekali je. MATTA fair. Tapi I byk "handbag" nak angkut. So, serik! Bagus lah u sanggup nak ikat perut sebab nak beli belah kat pesta BUKU. I like! Bagus jugak sebab u tak singgah kat booth yg tak sepatutnya :)

Tijah said...

nasib baik kita dah pecah patne. kalu tak abes duit company...

Monkey D Luffy said...

sanggup ko keluar masuk yer... dah ler one way

Fyza d.Hana said...

ape itu pf? kasi tau skit..

mugiwara said...

addy - d60 berharga rm2009....ye masih mahal...huhuhu...

sharamli - sampai cm kerengge...hihi..

paiseh - ye keh...takpe...skale2...

soho mama - matta fair mungkin akn pergi thn depan....
'handbag' buat hal ke kalau bawak jln jauh2? hehehe...

tijah - hakim blom sah kan kita pecah patne...jd boleh a joli katak duit kompeni lagik! yay~

luffy - itu la pasal...one way...yg pnjg~ fuh! [kesat peluh]

fyza - ups! typo~ hheheheh...biar je la....

Nas said...

yeee...aku dr xnk beli ape2..mcm2 gak aku beli..jumpe kt Pesta Buku!!! \0/ (dgn harapn xkan meneluarkan duit..) berjaye ke???

julie^beth said...

aku tak spend pape pon kat pc fair pasal nak pegi pesta buku.. baik tak aku? hahaha

azie said...

ah kena tipu pulak ai. tadi baca kat atas PF FAIR. ingat PF tu ape. rupanya typo.

bak balik 5 minit ai,ahahaha

julietchun said...

pegi low yat je lagi best,kekekekke.

mugiwara said...

nas - susah wo....at least kau tak spend byk....leh smpn tuk book fair~

julie - bleh a ko sponsor aku kan? kan?

azie - hihihi....malas nk tukar blik a....erm 5 minit? betul2 baca dgn teliti ni!

juliet - hihi...takpe a...bukan slalu~

Liliyuli said...

pergi time lagi 1 jam nak abes pc fair tu hari ahad byk barang murah dari hari first..

tasikmerah said...

aku gi pesta buku sabtu nih... moh kita!

:)

mugiwara said...

liliyuli - siyes!
xpe....sape lak nk tggu smpi tgh mlm tu...
dh la nek public transpot~

tasik - kak, saya gi 19/4 hari ahad ngan cik kapitalis...
sabtu keje la....huhuhu...sian kan saya...

Mak Su said...

jgn pegi jer ek... merbahaya

julie^beth said...

tamau la aku sponsor ko.. baik ko yg sponsor aku kan kan kan??