Thursday, April 16, 2009

sila diet~

cik kapitalis. tempoh hari ajak pergi shah alam. nak belanja makan katanya. setelah beri dua pilihan - chicken chop atau donut - dan aku tak beri jawapan, kami menuju ke big apple.
aku fikir cik kapitalis mesti rasa lega kerana aku tak membuat pilihan.

selepas pusing pusing sepanjang kaunter donut untuk memilih donut yang berkenan di hati, kami ke kaunter dan bayar.
cik kapitalis yang bayar. dia dah janji nak belanja. aku pula jenis yang tak tolak rezeki.

kami keluar dari big apple. masuk mall. nak dijadikan cerita, cik kapitalis ternampak mesin penimbang berat. mungkin lampu lampu yang berkelip kelip sekeliling mesin tu yang menarik matanya.
kemudian cik kapitalis beri cadangan untuk cuba timbang beratnya di situ.
"agak agak, ada bunyi bunyi tak?"
"entah. tak ada agaknya," aku tebak saja. lalu aku suruh dia naik.

kemudian, mesin tu bersuara. sudah tak ingat apa yang dikata mesin tu. kemudian, cik kapitalis terus tak jadi nak timbang berat di situ.
kalau aku pun, aku tak mahu. suara mesin tu bukannya perlahan.
malulah nanti dia kata "anda kurus walaupun makan banyak~"

ngehehehehe~


perhatian : dulu. kata mak, mak pernah timbang menggunakan mesin penimbang sebegini. lalu mesin tu bersuara, "anda gemuk!". lebih kurang begitu lah. kata mak, buat malu saja. orang pula ramai di pasaraya tersebut.

24 comments:

@t00neY r00neY® said...

owh...
berat hati gua nk menimbang di mesin itu

Fyza d.Hana said...

itu cam mesin untuk memalukan org je..

arfahadnan said...

ni bukan penimbang yg kata :

"sila naik sorang2" sbb berat sangat tu kan...

Water Lily said...

Mesin tu,akak selalu gak g timbang. Pastu bila g hospital esok lupa turun pulak 2 kg. aik!takkan dua hari,turun 2 kg. Akak syak mesin tu sabotaj akak la hehe..

julie^beth said...

mesin tu memang dengki kat orang2 pencinta makanan.. sebab tu sound camtu tuk sedapkan hati diri.. haha

tasikmerah said...

betul. mesin tu mmg pesen tak tau nk jaga hati org. mulut bisa! muahhahahahahaha...


.

julietchun said...

jauhkan diri anda dari mesin durjana itu,kakakkaa

CIVIC Power said...

Usia juga kadang2 mempengaruhi kebesarannya perut anda
a.k.a boroi.
Sila buat senaman selalu..
Huhu

Monkey D Luffy said...

tak guna punya mesin!

sharamli said...

mesin tu xpndy menipu la...
hua3

mugiwara said...

@toon - hati lu yg berat keh, badan lu yg berat....er...tak berapa berat~

fyza - mungkn tak terniat pun sbnrnye...mana tau~

arfah - bukan kot...hahaha!!!

lily - mesin pun nk sabotaj akak? apa yg akak dh buat ni~

julie - oh..die dengki rupenye..

tasik - kak, mulut dia tang mana? g cabai sket.

juliet - itu la pasal...takde org pun nk guna. saya agak.

civic - aku terkecuali~ haha...serius!

luffy - g belasah dia!

sharamli - jujur. tp sakit hati...kan?

lea said...

xmo la naek mesin tue..
wat malu jerk..
huhuhu

p/s: ade setting for silent mode x?
hik3

addyaholix said...

aku suka jCo.

dan mesin tak pernah ejek "anda gemuk" kat aku. aku sendiri yang ejek!

mugiwara said...

lea - erm..tak cek plak....hihihi~

addy - kau jujur ngan diri sinri atau tak puas hati pada diri sinri ni....

Rozita said...

cik kapitalis tu gemuk ke kurus?
kalau kurus pd akak no hal..
kalau obes..takut mesin tu bercakap
" kenapa lah kamu ni berat sangat"?

addyaholix said...

aku gabung keduanya.
itu terapi untuk aku.
supaya jaga makan. haha!

FARIE said...

hehe.. akn ku jauh kn diri ku dr penimbang cmtu..
haha!!
meletup lak mesin tu nnt aku bom..

BudAk hijAu said...

fobia siot aku dgn penimbang!hahahha..

joegrimjow said...

nantikan entry bisnes ak
gmok buat aku kaya
hehe
suke jew jadi gmok ni

F A R Y N said...

lenkali soh blanje mkan yg mahal2..hahha

mugiwara said...

rozita - cik kapitalis geram pas baca komen ni~ hahaha...

addy - aku pun kalau makan berpantang....pantang nampak kata orang. haha.

farie - takkan sampai nk bom kot~

budak hijau - kalau jmpe doktor @ wat medical check up, kene nak penimbang gak....takyah fobia.....er.. tp yg boleh bercakap ni mmg patut fobia...heheh.e...

joe - wah...yakin confident~ bagus btol...

faryn - tak sampai hati je~

atiza said...

aku pernah try guna mesin tuh..sib baik time tu berat aku ok..time laki aku timbang...mesin tu menjerit 'anda gemuk'...anak aku terperanjat terus lari tergelak sakan...

aku kena buat muka poyo..nanti laki cubit sebab gelakkan dia...pastu aku cakap..excuse me..nak gie toilet sat..

masuk toilet, aku gelak terbahak2

Rozita said...

mugiwara..mintak ampun kat cik kapitalis ue..tkde unsur2 kutukan pun kat ayat akak tu.. 0-0

SOHO Mama said...

I pun tak akan nak timbang berat kat mesin2 penimbang kat tempat2 awam ni. Maluhh..