Wednesday, April 8, 2009

itu pun tak tahu~

agaknya dia lapar. aku tengok berselera betul dia makan. tin tu pun tak lepas dari atas peha dia.

kemudian che ayien tu kata,"erm...sedap pula makan masa hujan macam ni. sedaplah keropok ni,"

aku pandang enchek leong, enchek leong pandang aku.

kata aku pada enchek leong,"setahu saya, kalau orang utara panggil biskut tu 'roti' kan?"
kata enchek leong pada aku,"ha'ah. dia orang panggil 'roti empat segi'."
kata aku pada enchek leong,"agaknya orang pahang (maaf pada yang lain) panggil 'keropok' kot~"

"diam! jangan cakap apa apa," che ayien dah marah marah.

kami ketawa.

23 comments:

julietchun said...

kebulur sgt wehhh sampai tak kenal keropok ngan biskut,kekekke

Monkey D Luffy said...

dia makan apa sebenarnya?

Anak Pendang Sekeluarga said...

"Dan orang-orang yang beriman dan berhijrah serta berjihad pada jalan Allah (untuk membela Islam) dan orang-orang (Ansar) yang memberi tempat kediaman dan pertolongan (kepada orang-orang Islam yang berhijrah itu), merekalah orang-orang yang beriman dengan sebenar-benarnya. Mereka beroleh keampunan dan limpah kurnia yang mulia." (Al-Anfaal 8:74)

Salam ziarah dari saya,,blog yang menarik ,jemput muzakarah di blog saya....dan jadikan blog saya sebagai rakan anda..tq

sharamli said...

rangup cam k0p0k k0t...

Fyza d.Hana said...

dia rabun dekat kot...

FARIE said...

aku pn rase dia rabun dekat..

Mak Su said...

kuang kuang kuang... ;)

julie^beth said...

mcm stress je..

arfahadnan said...

huahuahua..
walaupun aku bukan org pahang.. tapi sepanjang 10 tahun aku dok pahang.. tak pernah pulak aku dgr org pahang panggil biskut tu keropok..

cer tanyer dier asal daerah mana..

Tijah said...

mungkin dia mcm2 dlm tin tu kot, beskot, roti & juga keropok...yg pastinya bukan roti jala

mugiwara said...

juliet - tak penah jmpe beskot yg rasa cm kopok kot~ kihkihkih~

luffy - makan beskot~

anak pendang - salam kenal. terima kasih.

sharamli - barangkali...

fyza - tapi beskot tu rasanya dh cukup besar...

farie - takkan la....hihihi~

maksu - hihihi~

julie - ntah. byk keje atau sbb nk kne audit.

arfah - aritu dia ada bgtau. segan a nk tnye lagik...hihihi~

tijah - ha'ah la....tin beskot tu tulih 'biskut beranika'~
bagus btol pengamatan saudari....time ksih~

F A R Y N said...

sib baik dia tak kata tgh mkn nasi...
lagi haru...wakkakakaa

@t00neY r00neY® said...

xbaik gaduh depan rezeki

mugiwara said...

faryn - itu tahap sadis tu....hahaha~

@toon - kami tak gaduh. kami cuma berseloroh je....:p

addyaholix said...

ya. biskut kami panggil ghoti pat sagi.
dan roti, kami panggil ghoti mengali.

buat pulak cicah ghoti pat sagi ngn kopi o hangat petang-petang, tobat syoq!

paiseh said...

gua penah nak lempang ssorang Yob dulu pasal isu nih.
hahahahhaaa....!!

SOHO Mama said...

Biskut jadi roti, roti jadi keropok..lain orang lain istilahnye.

Dulu duluuuu masa mula2 ada maid, pelik sikit lah I kata sudu, dia kata senduk.

Kalau I tanya "apa yg dah habis kat dlm freezer tu? nak pegi T*sco ni beli barang..". Dia jawab, "yg dah habis sayur ikan, sayur ayam, sayur daging..". Semuanya diaorg panggil sayur daaa :P

tasikmerah said...

kot2 betul keropok... tin aje tin biskut.

he he.


.

mugiwara said...

addy - weh. ada sekali tu, aku pernah dengar dia orang panggil kek kismis tu, kueh. aku sangat yakin dia orang maksudkan pada kek tu~

paiseh - kalo kt tmpt org, jgn carik pasal we...terime je la. tggu dia dtg tmpt ko. hehehehe~

soho mama - seriyes?
hahaha...ari ni masak lauk apa?
sayur ikan masak merah, sayur ayam goreng~ ermmm...cube nak bayangkan...

tasik - kami nampak dia pegang beskot lagik masa tu...

Rozita said...

bahse jiwa bangsa :)

Tijah said...

patne,
bubuh la kotak follower tu. senang aku nak update list nih...

BudAk hijAu said...

hahahahha...mongok!!

mugiwara said...

rozita - masih lagi ke?

tijah - wokeh~ patne pnye pasal, dh letak dh....as you wish, kata orang jawa...

budakhijau - tak bek we...dia tgh lapar tu....hehehe~