Tuesday, April 28, 2009

bila perut lapar di tengah malam~

sudah lama tak ikut kawan kawan 'fly'.
biasanya kami ke benteng saja. makan makan. aku paling suka roti mayonis. bila buat sendiri di rumah rasa lain. tak sama dengan beli masa 'fly'.
aku bukan selalu 'fly' pun. adalah dalam dua kali.
serius!
aku lah pelajar paling baik dan naif dalam dorm mahu pun seluruh aspura.
ok lah. buanglah perkataan 'paling' tu....

tapi isu nya di sini bukan aku baik atau naif.
isunya adalah makanan.
roti mayonis.
roti yang di bakar macam buat roti burger cuma rotinya adalah roti buku. kemudian pecahkan telur di atas nya macam buat roti telur.
ok lah. memang macam buat roti telur.
cuma rasanya berbeza bila sudah siap masak. makan dengan mayonis yang extra banyak dan sos. memang terjelir lidah.

kalau tak mahu 'fly' tapi mengidam nak makan, aku pesan saja pada kawan kawan sebilik. mereka dengan rela hati belikan untuk aku.

agak agak benteng dekat ampangan tu ada lagi tak? sudah lama tak turun ampangan. seremban apatah lagi.
entah sama entah tidak rasa roti mayonis di situ. entah ada entah tidak benteng di situ.

perhatian :
1. waktu paling sesuai untuk 'fly' adalah waktu sepertiga malam. warden pasti tengah khusyuk ber'tahajud'.
2. now everyone can 'fly' maaa~

15 comments:

sharamli said...

pakgad juga bertahajud kah?

Rozita said...

how to fly? to taste the roti mayonis??? auww

@tune® said...

flying without wings??

erk??
orang baik dan naif xkn cakap yg dirinye baik dan naif melainkan orang lain yg cakap

♫lalalala♪

arfahadnan said...

biasa dah tgk org fly..
tp aku tak buat ler...
aku kalau lapo tgh malam.. ketuk jer pintu bilik warden suh dier gi belikan.. cool huh!!

julietchun said...

roti mayonis tak sama ngan roti john ke?

mugiwara said...

sharamli - pakgad tido kt pintu depan

rozita - auww? kenape kne ada bunyi tu? hihihi...
terbang je la....nak tau lebih lanjut, tnya peter pan...heheheh~

@tune - ye keh? tp org gila pun tak ngaku dia gila~

arfah - sekarang takyah lagi...bukak peti es je kt umah~

juliet - tak sama. roti john tu gne roti hotdog yg pnjg kan...
ni gune roti buku yg biasa je...empat segi tu~

tasikmerah said...

roti buku tu roti apa...? ada jugak berbuku dahi dak mugi ni... haih...


:p

Liliyuli said...

sedapnyer menu tengah malam tu..kat mana leh dapat? benteng? kat mana tu?

k.e.r.i. said...

sebut benteng ni macam pernah dengar je.
yang aku kenal benteng kuantan je.
benteng lain aku tak tahu.

mugiwara said...

tasik - roti beli kt bai la...roti gardenia ke...federal bakery ke...
tp...kt situ gune roti potong je kot...

lili - benteng ni kt seremban...area ampangan...
benteng kt selangor ni tak jmpe pun yg buat roti mayonis....
kalau ada pun entah sama entah tak...

k.e.r.i - benteng tu kan tmpt yg sekarg org pnggl food court/medan selera....cuma tak ada meja n kerusi yg diskru ke lantai atau air-cond yg nyaman...

SOHO Mama said...

Menarik jugak "resipi" u ni..memang I tak pernah jumpa sebenarnya roti mayonis telur mcm ni..? Selalunya kalau mayonis+sos tu dicicah dgn french fries..yum yum..!

Monkey D Luffy said...

fly tu macam hisap dadah ker? ;p

aku tak faham

mugiwara said...

soho mama - cuba lah. pukul telur dalam mangkuk dulu ebelum curahkan atas roti. jangan gaul/sapu roti dgn telur dulu....
selamat mencuba...hihihi~

luffy - oi...oi...cbe la tnye dak2 yg duduk hostel. mesti dorg familiar ngan perkataan tu...
eleh...ke ko saje wat2 inesen~
ceh~

@tune® said...

pasal tuh la orang gila slalu orang lain yg cakap..

ko nk ckp ko gila??
xkn..
kalau aku ckp ko gila??
mmg ko gila...

♫lalalala♪

jgn mare inchi

julie^beth said...

kalo dok asrama, tak fly, bukan duk asrama namanya.. aku slumber aje fly depan warden.. cakap nak pegi klinik.. padahal balik rumah.. haha