Friday, January 23, 2009

gelombang dan frekuensi~

pernah tak. bila kau nak tulis satu entri, tiba tiba kau dapati ada orang lain dah post entri baru yang serupa macam yang kau nak buat.
kau bengang tak?
inilah yang terjadi pada aku tiga empat hari ni.
tapi aku tak bengang. aku menyampah.

sudahnya, aku ambil keputusan mogok untuk bagi komen untuk entri tersebut atau aku tulis entri aku dalam kotak komen mereka (seperti yang aku buat masa aku belum minat buat blog sendiri). haha.
walaubagaimanapun, aku tetap akan masukkan entri tersebut. nanti nantilah... ini bukan cerita plagiat. ini cerita versi lain. versi aku. kau ingat kau seorang saja ada cerita macam tu. (haha. ini aku versi berlagak!)

apapun, otak manusia ni macam apa yang che' jia bagitahu aku satu masa dulu ketika kami sama sama tercakap perkataan yang sama dengan serentak.
excited sungguh dia sebut 'eh? gelombang otak kita samalah!'

haha. dan kalau ada entri yang tiba tiba sama, bukan salah aku tahu? ini semua sebab gelombang otak kita yang serupa. cuma mungkin frekuensi saja yang lain. aku lambat sikit kot~ haha.
aku tak ada niat nak plagiat siapa siapa. harap kau semua faham.

perhatian: dulu aku tengok orang perempuan kalau tercakap serentak perkataan yang sama, mereka akan usik bahagian badan kawan lagi satu (mana yang tercapai dululah) dan kata. 'kau kawen dulu!'. haha.

10 comments:

razor said...

buat je..

bole compare kan? kalau dah ayat sebijik tu bukan gelombang, tu copy paste.

huhu

mcm kecik2 dulu, kalau main, terhantuk kepala member, kenapa kita nak kena hantukkan sekali lagi?

xpaham

haha

arfahadnan said...

pernah tak kalau tiba2 anda teringat seseorg.. org tu tetiba call@sms@anything yg berbentuk berhubung (aper ayat aku ni..)kepada anda?

itu maksudnyer penghasilan frekuensi otak anda telah mencapai frekuensi otak dier..

itu yg terwujudnyer gerak hati dan telepati..

uihs.. rasa mcm kene wat research balik jer...

hehe..

salam singgah..

arfahadnan said...

larik tajuk ker aku?

tasikmerah said...

post je.... :)

Monkey D Luffy said...

apa nak kisah asalkan tak copy paste

addyaholix said...

tulis saja.
cuma perlu yakin itu datang dari akal dan minda kau sendiri.

mugiwara said...

razor - yalah nape ek?

arfah - masih konteks yg sama cuma kes berbeza. nk ikut aku wt research skali x?

tasik - nanti nanti lah~

luffy & addy - tp ada yg buat2 tak paham pulak nnt...

Kikuri said...

Laaa... it's okla tu. GREAT MINDS THINK ALIKE.

Anyway, kan masa dan tarikh posting kan ada... sapa post dulu dialah yang di tiru, kan?

Errr... bukan saya orang, ye...

@t00neY r00neY® said...

berape frekuensi kt tempat ko?

kalau dulu orang berebut sep bg orang lain kawen dulu..tp skang aku paksa derang suh sep kt aku biar aku kawen..kekeke

mugiwara said...

kikuri - eh? bukan keh? anda yakin? hehe..

toon - kne cek dlu a. x konsisten.
itulah...masa kecik takut nk kawen. dh besar, gatal miang nk kawen..harharhar~