Thursday, January 29, 2009

enchek bos, kami balik dulu~

semalam masih ramai bercuti.
termasuk enchek bos.

ada beberapa orang baru masuk kerja hari ni selepas bercuti.
tidak termasuk enchek bos. dia cuti panjang. beraya entah kat mana entah. agak agak dia ingat tak pasal aku? aku tak fikir dia ingat. kalau tidak, sudah tentulah angpau tahun ni meriah.
sebelum bercuti hari tu, jangan kan duit angpau, sampul pun tak hulur. tapi kalau dia hulur sampul saja, aku mengamuk juga.

"hari ni bos tak masuk lagi. balik lambat pun tak apa." pekerja satu.

"???" aku.

"ye lah kan? kalau bos ada kena balik cepat. panas buntut." pekerja dua.

"itulah. nanti ada saja kerja yang dia nak bagi." pekerja satu.

"ooo~" aku.


*****


tempoh hari,
kata abang nazmi : azam aku tahun ni nak balik kerja awal. ni dah berapa kali balik lambat ni!


sekejap tadi,
kata abang nazmi : azam aku tahun ni nak balik kerja awal. ar...balik kejap lagi la. pukul enam setengah nanti.



erm...balik kerja awal pun boleh jadi azam tahun baru. bagus juga bagi yang sudah berkeluarga.

8 comments:

razor said...

kelakar.

dulu masa kerja.

kami mmg tak boleh balik awal. paling awal 845 malam.

hari2.

xpernah tgk matahari pun.

hmm..selamat bekerja

BudAk hijAu said...

konpius betol aku.ko kje kt mne nie weh...hahahahha!

kakpiah said...

utk yg berkelorga lagi bagus kalo si isteri x yah bekerja..
sorga.. sorga...

mugiwara said...

razor - ni seb bek project director tak amek alih jd pemangku cm dulu...kalo x? time maghrib2 tu la die nk chair meeting.
dasar kapiaq!

hijau - opis aku antara cheras n ampang. sila lah datang.

kakpiah - kerja rumah pun satu kerja juga...

julie^beth said...

tempat kerje aku tu memang taim balik die 5.30pm.. tapi aku rasa sepanjang aku kerje kat situ, ada lar 4-5 kali aje balik tepat waktu.. hari2 laen memang balik lambat.. ala2 pkul 7pm gitu.. bukan pasal gigih bekerja pon.. nak ngelak jem.. har har har.. nasib ada jugak geng2 balik lambat..

Monkey D Luffy said...

bos takder balik awal ler... hahaha

tasikmerah said...

balik awal lepas tu melencong tempat lain pulak... ha ha.


.

mugiwara said...

julie - eh? bila ko tukar nama nih? kitorg, kul blik kul 5 tp kul 4.59 dh ready nk ketuk kad. haha.

luffy - ye...xnk masuk keje pn bley~

tasik - slalu buat ek?