Monday, November 16, 2009

aku cuma nak tahu siapa yang paling normal antara kami semua itu saja~

cik kapitalis.
tak makan saman.
dan sikap paling signifikan yang ditunjukkan adalah suaranya yang lantang bila marah.
dan ketawanya yang mengilai tak ingat dunia.
kuat karaoke. kalau dalam bilik, dia nak melalak, tutuplah rapat mana pintu.
suaranya sampai juga ke bilik aku. entah apa agaknya orang rumah sebelah tu kata~
samalah kalau dia ketawa malam malam depan pc. [geleng kepala]
kalau ada siapa siapa nak ajak tengok wayang, lebih baik tengok cerita komedi.
kalau kau bawa dia tengok cerita seram, kau tak sempat nak naik bulu roma atau rasa seram pun.
malah jadi segan dengan orang keliling sebab dia akan ketawa tak ingat dunia.
tak makan saman!

aku.
simple. predictable. membosankan. clueless.
ya.
mungkin bila kita mudah dijangka, orang kurang berminat.
mungkin sekarang zaman orang yang sukakan kejutan.
ya.
aku memang membosankan. aku suka!

cik botani.
paling pelik.
adakala aku rasa dia bukan adik aku. tetapi makhluk asing atau bahasa kasarnya alien.
adakala aku rasa dia bukan manusia normal. tetapi ada kuasa super atau bahasa kasarnya mutant.
serius!
selalu aku tak dapat faham dengan dia. kalau berbual, kadang kadang kena kerut dahi. fikir dalam dalam untuk faham bahasa dia. erm...mungkin dia dah biasa cakap dengan pokok pokok lalu terbawa bawa bila nak bersosial di rumah.
tapi yang hairannya aku dan dia boleh tag team untuk menyerang cik artis. ada chemistry.
kami memang A+ dalam hal hal seperti menyerang cik artis!
[gelak syaithon]


cik artis.
kool~
tak perlu dipertikaikan lagi iq dia dalam hal hal gosip ni. di mana saja tempat mesyuarat tingkap diadakan, dia pasti ada.
pergh! punggung memang panaslah duduk dalam rumah kalau mesyuarat sedang berlangsung. sampai kan tarik muka bila aku paksa balik rumah dan larang kacau orang orang tua bersembang. dia tak sedar agaknya, mesyuarat tu khas untuk orang orang tua. nanti. orang orang tua sebut benda benda dalam kain, tercengang cengang. malu sendiri. rasakan!
tapi. yang paling hebat.
dia adalah kool. buktinya, bila aku dan cik kapitalis buat perangai gila gila dan mengilai macam nak runtuhkan rumah. dia cuma pandang dengan mata yang berkata, entah apa apa lah yang budak budak ni buat. memalukan aku betul!
dan aku dengan segera membalas dengan mata yang berkata, aku peduli apa!


bila kami berkumpul. walaupun sekejap, mak memang cuma dapat geleng kepala saja.
tapi perasan tak?
kenapa cuma aku saja yang nampak normal?
[gelak syaithon]

14 comments:

arfahadnan said...

hahaha..
aku rasa kau yg tak normal..

kau jer yg rasa perilaku kau normal..

julietchun said...

kalo adik ko alien, ko lebih lagi aliennya,kekekekek.

sya said...

eleh..
sengaje je buat yg lain2 tu cm x normal..
so die je yg normal..
kn..kn..

~0~ said...

ceh...kekekekeke...

org len suma byk pesal ko nye skit...hahhahaa

Mak Su said...

maksu rasa, mak tu yg normal...ahaks

F A R Y N said...

sbenarnya ko yg abnormal..saje nak dengki la tu..ahahaha

Paan said...

Gelak syaiton tu normal sgt la ye...hahahah!

SOHO Mama said...

Sangat menarik cara you bagi nama cik this and cik that kat adik beradik you..
Tapi I tak rasa u clueless lah :)

mugiwara said...

arfah - ko masih ragu ragu? ish ish ish...[geleng kepala]

juliet - xde...xde....[cepat cepat taknak ngaku]

sya - ini fakta weh~

~0~ - sebab normal...hahahaha~

maksu - [keluh] sian mak kan? dapat mereka yg macam tu~

faryn - ini lagi sorg. tak nk caya plak.

paan - eh. normal..normal...

soho mama - kena jumpa dan borak dlu. pehtu baru tau dan kata, that statement is very true~
hihihi~

puding roti said...

org tak normal takkan mengaku dia tak normal. begitulah sebaliknya. haha!

jgn marah ye awk. nnti normal lak. hee

tasekM said...

eja syaithon tu yg paling aku tak tahan tu. ha ha.

:P


.

julie^beth said...

normal ke? lebih 6 tahun kenal, macam tak berapa je..haha

Fyza d.Hana said...

predictable?

satu penipuan yang nyata.

mugiwara said...

puding - jd kamu mengakulah kamu tak normal [kerana orang normal tak mengaku dia normal]

tm - pastikan muncung kena cukup.
haha~

julie - hahaha~ [psst...jangan kuat kuat sangat]

fyza - mana tau ni?
:p