Friday, September 18, 2009

tanpa tajuk 7~

memandangkan musim raya sudah menjelang. maka hasrat untuk update haruslah kurang. maka, awal awal lagi aku buat entri terjadual. ini untuk langsaikan hutang hutang yang mana yang aku ingat. kalau aku lupa, tolong ingatkan ya?

julie^beth dan aimi a.z
A) Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award nie...
1. kawan yang baik
2. pantas berfikir
3. seolah olah superwoman [tak exaggerate kan?]
4. ada master ketika aku belum ada [agak cemburu juga]
5. mastermind [ini betul betul exaggerate. kikiki~]

Setiap blogger mestilah menyatakan 10 fakta atau hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award yang seterusnya.

fakta
1. kura kura yang mid hadiahkan dah hilang [ke sebenarnya mati ya?] sebab aku tinggalkan di rumah sementara aku pula di kolej.
2. aku panas baran ketika sekolah rendah. tapi lama lama sudah tawar sendiri baran tu.
3. bila diam tak mahu bercakap mahupun senyum, tanda aku marah tahap maksimum. kadang kadang boleh meleleh air mata dengan sendirinya.
4. dulu. pernah ponteng solat jumaat walaupun sudah kena seret dengan kawan kawan sampai depan pintu masjid. dulu. [insaf~]
5. suka duduk tepi tingkap bila naik bas, kapal terbang atau di restoran restoran.

hobi
1. makan makanan yang manis
2. baca buku, majalah, surat khabar, manga dan bahan bacaan yang sesuai.
3. tonton movie, anime, drama dan bahan tontonan yang sesuai.
4. maut turun lagu dan anime.
5. tidur pada bukan masanya.

Anda perlu memilih 10 penerima award yang seterusnya dan describe tentang mereka

cuba lihat 'kongsi harta' di sebelah kanan blog. jika anda sepuluh teratas silakan ambil.
disebabkan tak tahu siapa, maka terserahlah empunya diri describe tentang diri sendiri.



julie^beth
B) Instruction: Go to your photos folder in your computer. Go to the 6th folder of photos. Go to the 6th picture in that folder. Put the picture on your blog and a description of it. Invite 6 friends to join the challenge. Link them in your blog and let them know they have been challenged

ini gambar di site. aku belum join site ini lagi waktu ini. ini gambar dari orang orang yang dah meninggalkan kami. secara umumnya boleh kita lihat satu jentera, beberapa pekerja dan kerja kerja pemasangan re wall [sedang pasang geotextile blanket].

[itulah. siapa suruh guna komputer pejabat!]

tak tahu mahu paksa siapa.

perhatian: aku malas mahu terjemahkan.


4 comments:

Kikuri-sama said...

10 nama teratas??? Che Det is one of them. Kau rasa, dia nak buat tak??

Umie said...

fuhh... sangat lega sebab nama aku out of 10.. yeehaaa!!!!

slmt hari raya my pren!!!

Tijah said...

salam aidilfitri
maaf zahir & batin

dgn ingatan tulus ikhlas
tijah, carlos & cem

mugiwara said...

kikuri - kalau masa dia buka tu dia top 10, dia kena buat. erm...dia nak buat tak? hehehe....ntah!

umie - hahaha...bertuah ye...
selamat hari raya~

tijah - salam aidilfitri
kita draw ye~