Sunday, May 24, 2009

tabiat buruk~

rupa-rupanya, roti mayonis yang kami panggil itu, dalam wikipedia disebut roti telur kentang.
memang terkenal juga lah rupanya di ampangan. masyarakat sekitar seremban mustahil tak tahu. kalau tidak, tak mungkin sampai boleh ada dalam wiki.


ah!
aku.
bila lapar saja, semua benda akan nampak seperti makanan.
bila lapar saja, secara otomatis jari ini akan taip benda benda yang boleh menayangkan makanan~

mengiurkan dan menyelerakan~

kalau jadi tabiat, memang bahaya~
sebelum bulan ramadhan tiba, aku kena buang tabiat buruk ni!
kalau tiba tiba aku terbuka web sajian makanan, tak ke haru jadinya~

13 comments:

Tijah said...

kat benteng opposite plaza ampangan tu ker? wohhh! sedap giler tu. simple jer kan?

sharamli said...

jgn wei..jgn..nnt benda plik2 p0n k0 ckp makanan...parah tu..

mugiwara said...

tijah - ye betol~
kat situ....dulu masa dok asrama bulih fly tgh2 malm ke situ bila dh ngidam sgt nk roti mayonis tu....
sedap giler~

sha - ah? btol gak~
kene buang tabiat buruk ni secepat mungkin!
waaahh~ stress~

arfahadnan said...

erm...
teringin nak makan cendol leman dawi..

ngeh~~ tetiba lak kan..

@tune® said...

kan aku da lapa..
kamu jahat la...

Dato Paduka Masri said...

ceh... pakai wikipedia melayu..

addyaholix said...

kau dah kronik dah ni. ada plan jumpa pakar?

mugiwara said...

arfah - sedap tak? kat mana ada?

@tune - pe plak...

dato - ala...main bukak je...tak kesah la wiki mana pun...asal ada info~

addy - kronik sgt ke? kalau dh kronik pun tamau jmpe pakar~
huhuuh~

Mak Su said...

hahaha, kena kekang itu nafsu menayang makanan. bahayas ;)

k.e.r.i. said...

kau ingat kau buat entry berkaitan makanan ni aku tak terliur ke?
*drooling*

bokbon said...

sedap ke? belanja gua seround tengok apa cerita..

Fyza d.Hana said...

jom kita ke ampangan.. pekena roti mayonis tu nak??

mugiwara said...

maksu - itu la...tp camana caranya...ni dh kronik ke ek?

keri - nasib kau la... biar kau pun rasa apa yg aku rasa...
wahahaha~

bokbon - ewah2~
sukati2 je....
kalu sedap, kompem lu mintak lagi seround kan?
:)

fyza - bulih je~
bila?