Sunday, May 3, 2009

aku beri khidmat kaunseling~

tempoh hari, satu pesanan masuk di peti masuk telefon tangan.
dari g-dot.

katanya. tahu tak, tadi on the way pergi kerja, ada ular melintas jalan. dah dekat baru perasan dan rasanya aku dah terlanggar dia...huhu...macamana ni?

dahsyat ni. bahaya!
lalu aku segera balas.
kata aku. aku pernah terlanggar biawak. apa kata, minta maaf saja kat dia. dari jauh sajalah kalau takut.


erm....
aku rasa ini sajalah nasihat yang sesuai....
tiba tiba aku rasa. aku sesuai jadi guru kaunseling~


perhatian : sedang berkira kira. berapa bayaran satu sesi kaunseling yang akan aku ambil, ya~

18 comments:

Monkey D Luffy said...

kena letak papan tanda 'Ular Melintas Di Hadapan'

k.e.r.i. said...

bapak aku cakap, kalau ternampak bangkai kucing tengah jalan, kena campak duit 1 sen.
tapi skang mana ada dah duit 1 sen.

paiseh said...

k.e.r.i.. mazhab kg gua pakai duit dua posen.. kalu tak kena langgar ngan lori...

Tijah said...

ok. ko charge ye? nanti aku keluarkan resit

Umie said...

caj lebih sikit... boleh share ngan kenkawan nnt (sambil kenyit2 mata mintak share)... hehehe

addyaholix said...

nasihat kau menyimpang dari landasan.

Rozita said...

heheh minta maaf dr jauh pun ada..apa kes?
gentleman ler skit

arfahadnan said...

aku pernah berusaha bersungguh2 utk tidak langgar seekor biawak besar.. aim baik punya supaya biawak tersebut betul2 bwh keter aku.. tp kene gak.. tak pasti bahagian ekor atau kepala.. lepas nervous2 aku toleh nak tgk.. sekali dah ader org asli yg amik biawak tu.. huhuhu..

aku dgr org kata.. kalau dah terlanggar biawak.. pastu next time kuar dan nampak biawak lintas jalan lagi.. mesti kene patah balik.. kalau tak nanti ader perkara buruk berlaku.. entah ler.. ko caya?

@tune® said...

xnk kaunseling dr ko..
kalau langgar ba alif ba ya..
xkn nk minta maaf kt ba alif ba ya plak??
haih!!!!

Water Lily said...

Nak bayar berapa untuk satu seisi ni hahaha..

Byk le ko punya kaunseling dik..:)

F A R Y N said...

patutnya ko soh kawan ko masak sup biawak..hahahaa

Nas said...

aku tag ko..lalalalaa~~

sharamli said...

jenuh kal0 ad kaunsel0r cmni...huh...

sharamli said...

jenuh kal0 ad kaunsel0r cmni...huh...

julietchun said...

tem aku reverse tadi terlanggar tiang skit, ape maksudnya tuh?

mugiwara said...

luffy - letak belah mana? erm...kena cadangkan kt kabinet nih!

keri - aku tgk, kt restoran mekdi byk! dlm kotak kecik tepi kaunter. try ar mintak.

paiseh - mahalnye~ hahaha~

tijah - ok. boleh. tp takde upah tuk kuarkan resit tau~

umie - ok. sila hntrkn mangsa untuk di caj. wahahaha!

addy - mana yg salah?

rozita - takmau jd kes 'i know what you did last summer'
hahaha!

arfah - kau biar betul!
kena patah balik sambil langgar lari lagik?
ni lagi kijam~

@tune - dh buat salah. mintak maap la...
nape nk langgar dia?
kau kena selesema keh?

lily - itu la...tgh fikirkan jumlah byrn yg optimum nih!
hahaha~

faryn - ko sudi ke nk makan sup biawak?
meremang tengkok~

nas - aku dh jawab. sila rujuk entri lepas.
wahahaha~
kau tak aci!

sha - apa pulak...ok pe?

sha - ditto

juliet - aku bukan tukang telek~
;p

Kikuri said...

Aku rasa kau akan kawen ngan anak rajalaaa... sungguh! Mark my word. Kalu bukan anak raja, anak rajagopala pon ok gak.

julie^beth said...

kalo kene mengena ngan ular ni, bukan dah tiba masa tuk ko kawen ker? mwahahahahaa..