Thursday, February 5, 2009

slogan dunia~

dalam bersembang mengenai tadika dikunci, penggulingan kerajaan, kapitalis dan gencatan senjata. juga membincangkan tentang kehancuran gaza, sekatan bantuan kemanusiaan dan betapa hodohnya wajah sebenar manusia yang gilakan dunia. tiba-tiba abang hassan menyebut slogan 'MAKE LOVE, NO WAR'.

dalam diam diam bersama otak berwarna pelangi aku simpan dalam dalam...
'MAKE LOVE' itu adalah perdamaian~

perhatian : malam tadi. sangat boros. tak dapat tidur kerana perut senak dan meragam. actal plus pun sudah tidak berkesan. perlukan 'dadah' baru. juga ber-sms dengan seorang kapitalis. terima kasih untuk beliau kerana memberi sokongan. haha.

20 comments:

Tijah Lawa said...

dadah baru? cubalah ganja..hahaha

julie^beth said...

dadah? ko nk ape? uphamol 650? haha

Fyza d.Hana said...

ye.. kapitalis yang baik..

Kikuri said...

Makan Panadol menstrual laa.. lagi besh!

Hahahaha...

F A R Y N said...

make love - pendamaian?


owhh..maknanya kalau ada jantan2 kabaret cakap,jom make love!! maknanya nak berdamai la eh? hahahaha...

arfahadnan said...

huih...

bahaya slogan itu...
boleh disalahertikan...

mugiwara said...

tijah - ada stok lg tak?

julie - sesuai ke tuk sakit perut?

fyza - ye la tu...huhu~

kikuri - ingt senggugut ape...

faryn - haha. otak tu dh nmpk warna pelangi dh...haha..jom make love!

arfah - bergantung ngan warna otak. haha. otak kamu warna apa?

BudAk hijAu said...

make love...?cm pelik jew bunyi...kikikikiki..

sharamli said...

telan peri0d pil..
sah ilang senak...

mugiwara said...

hijau - manede pelik...tu agaknya sandiwara rumahtangga je kot~ haha.

sharamli - dadah tu tak berkesan untuk lelaki kan?

diskopi said...

kalo nak layan artikel-artikel bi-lingual yang sempoi, santai, serius, politikal dan poyotikal, sila ler lawat blog studen UKM kat:

http://diskopi.wordpress.com.

timer kaseh keraner kasi laluan.

kakpiah said...

apa barang ganja jah..
baik ko suh dia cuber mas cotek ko tu jer..

ko gih mintak kat tijah lawa dik..
baik punyer...

Tijah Lawa said...

tuhhhh!!! piah kesayangan ko dah datang tuhhh. ko ske gambar dia kan? hahhaha...tak sesia aku tambahkan nur pada wajah ko piah

FARIE said...

yeah!!
make love, no war..
make love?
cam len mcm jer.. *giggles*

CIVIC Power said...

Make love 2 slu time cuti sekolah.. Rami yng nek pelamin..

mugiwara said...

diskopi - noted!

kakpiah - nmpknye die ade smpn mcm2 jenis daun ek?

tijahlawa - salah tekaan lagi...xpe cuba lagi.

farie - ye make love....haha...jadikan otak kita berwarna pelangi~

civic - ye...tu musim mengawan~

@t00neY r00neY® said...

huish...
bahaya nih...
sungguh mendamaikan kn?

F A R Y N said...

off topic sat:

darling,u kena tag.WAJIB jawab..

http://sukaconteng.blogspot.com/2009/02/antara-gadis.html

addyaholix said...

make love?

yang aku fikir cuma satu, tiada lain.
manusia kan haha!

mugiwara said...

@tooney - dpt rasa juga?

faryn - er...okie. tggu idea smpai dulu...
sbb soklan kau tu licik sgt.

addy - ye sebab manusia saja ada otak yg boleh berfikir...